Dr. Madalina Dobre Uncategorized Alăptarea și anestezia

Alăptarea și anestezia

Văd încă destul de des, reticența mamelor care alăptează, de a merge la un control de rutină la stomatolog sau să își facă un tratament. Există încă preconcepția, că nu se poate face niciun tratament și mai ales că nu se poate face anestezie.

Văd încă destul de des, reticența mamelor care alăptează, de a merge la un control de rutină la stomatolog sau să își facă un tratament. Există încă preconcepția, că nu se poate face niciun tratament și mai ales că nu se poate face anestezie.

 
dr madalina dobre blog post hormonii sexuali si gingivita 11

Hai să vedem de ce anestezia este sigură pentru copil!

Anestezia este locală, ceea ce înseamnă că este nevoie de o cantitate foarte mică de anestezie. Cantitatea care ajunge în sângele mamei este mică, iar cantitatea care ajunge în lapte este și mai mică. 

Sunt într-adevăr situații în care trebuie evitată și anume atunci când copilul are deja probleme : este prematur, are probleme cardiace, dar chiar și atunci se pot găsi soluții în colaborare cu medicul curant al copilului. 

consulting pregnant 9PJ639L

Timpul de înjumătățire este foarte scurt, ceea ce înseamnă că efectul trece foarte repede, de cele mai multe ori, până ajunge mama acasă. Chiar și așa, nu este nevoie să amânați alăptarea sau să mulgeți și să aruncați primul lapte. 

Uneori am recomandat asta mămicilor care nu aveau mare încredere în mecanismul alăptării, pentru a fi ele mai liniștite. 

În al doilea rând, soluția anestezică este aceeași care se folosește și în cazul operației de cezariană. Iar după cezariană se recomandă alăptarea, nu? În stomatologie uneori este nevoie de mai puțin de o fiolă, care are 1.7 ml. 

finally pregnant P39SCXH
shes all about dental hygiene 6DFL8JY

Recomand ca toate problemele să fie rezolvate din timp, pentru a nu ajunge la complicații. O infecție, imposibilitatea de a te alimenta corect, stresul dăunează mult mai mult copilului, decât o anestezie. 

Pentru a fi mai încrezătoare mamele, o să explic mecanismul. 

Se injectează soluția anestezică în dreptul dintelui, nu direct în sânge. Ceea ce conduce la o cantitate foarte mică care se absoarbe în sângele mamei. 1 ml de anestezie se diluează în 4.5 l de sânge, sânge care ajunge în ficat și este metabolizat, iar abia apoi sângele respectiv ajunge la celulele care produc laptele matern. O cantitate de 0.1% din cantitatea inițială ajunge la celulele acestea și nici asta în starea “brută”, ci în produși metabolici.

beautiful pregnant woman CAJUMDW

O altă întrebare pe care o primesc foarte des este: pot face radiografii dacă alaptez?DA DA DA. Radiațiile sunt în cantitate foarte mică și nu afectează absolut deloc mama și mai ales copilul alăptat! Se poate urma și tratament antibiotic și antiinflamator în caz de nevoie. 

Puteți consulta site-ul  sau baza de date, care oferta informații complete cu referire la substanțe medicamentoase. 

Nici o anestezie dentară nu sedează copilul, indiferent de ce vârstă are ! 

Rezolvă probleme stomatologice, pentru că o mamă fericită crește un copil fericit!

doctor madalina dobre dantura bebelusilor 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *