Dr. Madalina Dobre Uncategorized Pentru studenții de la Medicină Dentară!

Pentru studenții de la Medicină Dentară!

Se apropie admiterea la Facultatea de la Medicina Dentara si emotiile cresc pentru cei care isi doresc sa devina medici dentisti.

Eu nu am stiut ca vreau sa fiu dentist de mica, ba chiar m-am hotarat cand deja era destul de tarziu. Eram clasa a12a in semestrul doi, dupa ce m-am gandit si razgandit si parca nimic nu mi se potrivea.

Imi placea cum suna Dr. Dobre!

Am ales medicina pentru ca voiam sa fie ceva cu uniforma, imi placea cum suna Dr. Dobre, care intre timp s-a modificat in Dr. Radu, sau Radu Dobre cum ma stiu inca pacientii si eram sigura ca asa o sa ii fac pe ai mei mandri, desi nu a fost niciodata o presiune din partea lor. Voiam ceva cu biologie, dar nu sa fac prea multi ani, sa pot sa profesez totusi dupa facultate sau chiar si in timpul ei si m-am oprit la medicina dentara.

Totul a căpătat sens!

Ani mai tarziu am aflat ca sunt nascuta atunci cand este Sf. Apollonia, ocrotitoarea celor cu dureri de dinti. De cand am aflat, parcă totul a căpătat sens și zi de zi învăț și devin și mai bun profesionist și am început să iubesc această meserie. Anii de facultate au fost un cumul de emoții și de situații, unele extrem de neplăcute și care aproape m-au determinat să renunț și altele care m-au făcut să rezist și să devin ceea ce sunt astăzi.

Am lucrat din anul 3 de facultate și am jonglat între cabinet și cursuri. Nu a fost ușor, dar am învățat să gândesc clinic, ceea ce m-a ajutat teribil de mult. Nu am fost un student model sau excepțional, dar am învățat principiile de bază și am fost autodidact. Facebook-ul și Instagram-ul meu este plin de dinți și am învățat enorm de mult din asta.

Am compensat mergând la cursuri și cu atenție sporită la tehnicile colegilor. Am întrebat atunci când nu știam și am cerut ajutorul sau am căutat în cărți răspunsul.

Am niște sfaturi pentru tine:

De aceea, draga coleg am niște sfaturi pentru tine:

  • Ai încredere în tine – nu o să fie ușor; o să fie și profesori care nu te respectă și care nu o să te învețe mai nimic și o să te demoralizeze.
  • Fii implicat
  • Alege-ti un mentor – un om care să te învețe și să pornești cu dreptul în această meserie
  • Găsește un echilibru între facultate și viața personală – este grea facultatea și solicitantă, dar și anii de student sunt frumoși
  • Gaseste-ti motivația corectă pentru alegerea acestei meserii – nu pentru că ți-au ales-o părinții
  • Fii open-minded – stomatologia este într-o continuă schimbare, ceea ce înveți in facultate s-ar putea să nu se mai aplice în cabinet; de aceea trebuie să citești studii, să mergi la cursuri și să mai “get out of the box”.
  • Tine minte – nimeni nu s-a născut învățat; e ok să greșești, dar nu e ok să spui : lasă că merge și așa! Trebuie să știi să consulți pacientul, să îi pui in diagnostic corect și să îl tratezi corect, iar acolo unde nu știi, întreabă, cere ajutorul sau redirecționează pacientul.

Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *