Dr. Madalina Dobre Stomatologie Holistica,Uncategorized Legatura surprinzatoare intre sanatatea orala si cea generala!

Legatura surprinzatoare intre sanatatea orala si cea generala!

Ai putea fi surprins de faptul ca sanatatea orala poate influenta sanatatea generala, nu?

Asta pentru ca pana de curand, dintii nu erau tratati asa cum meritau! Nu reprezentau o prioritate si erau tratate doar urgentele sau punctual, fara a vedea o imagine de ansamblu si a trata ca un intreg! 

Sanatatea dentara este un indicator foarte important al sanatatii generale, dar este si foarte important pentru relatiile interumane, comunicare, dar si prosperitate financiara. Uimitor, nu?

Unele studii recente au aratat ca bacteriile care determina aparitia bolilor parodontale, pot determina neuroinflamatie, neurodegenerare, exact ceea ce se intampla in boala Alzheimer. Nu ne puteam imagina pana de curand cum bacteriile implicate in boala parodontala pot avea atat de multa influenta asupra creierului. 

Efectele parodontozei sunt multiple si abia acum incepem sa le intelegem. Pe langa afectarea metabolismului creierului, pot fi afectate inima si ficatul. Alte studii au aratat o legatura intre parodontoza, obezitate si diabet tip II, dislipidemie, boli cardiovasculare. 

Un alt aspecte care influenteaza sanatatea dentara este ocluzia, adica modul in care se intalnesc dintii. Daca ocluzia nu este una functionala, avem dezechilibre ocluzale, anomalii dentare, poate aparea dureri de spate. Tot ocluzia incorecta, poate determina aparitia bolii parodontale si uite asa ne intoarcem la discutia despre afectarea creierului, inimii, ficatului si nu numai. 

Lucrul acesta trebuie sa ne dea de gandit: locul unde este localizata durerea de cele mai multe ori nu este locul unde este problema. 

Un alt lucru surprinzator este legatura dintre malocluzii, afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare si defecte vizuale. Studiile arata ca cei cu probleme ocluzale au si probleme vizuale. 

De aceea este bine sa apelezi la un stomatolog care practica stomatologia holistica, care te  vede ca un intreg! 

Te astept cu drag la o consultatie pentru mai multe informatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *